Kycklinggryta med potatispuré

Fredagsgott, gryta på skinn- och benfria kycklinglår (sk kycklinglårfilé).
Skar kycklingköttet i ätstora bitar, saltade, pepprade och hällde lite soja och plommonsås över och rörde runt, ställde i kylen tills det var dags att laga maten.
Började sen med att fräsa lök, morotsskivor, krossad vitlöksklyfta i en gryta med smörolja. Tillsatte bitar av torkad Karl-Johansvamp som jag hade blötlagt innan. Lät allt fräsa lätt till morötterna mjuknat något. Hällde över morötterna, löken och svampen på en tallrik och stekte sedan de marinerade kycklingbitarna och några strimlor bacon i grytan tills de blivit stekta runt om, tillsatte morötterna och hällde över lite vatten, smakade av med salt, nymalen svartpeppar. Lät sjuda utan lock medan jag redde av med en klick smör-mjölblandning och lät lite syltlök dansa ner i grytan. Mörkade ner färgen med sockerkulör. Serverade grytan med potatispuré på en bädd av blandad sallad och väldigt tunnhyvlad polkabeta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.