Ytterlår av nöt och vilt är ju oftast ett lite segare kött och lämpar sig därför extra bra att köra sous vide, dvs i vattenbad i låg temperatur och under lång tid. Preparerade köttet med salt och kryddor efter behag och stoppade i en zip plastpåse, stoppade ned påsen i sous videcirkulatorn och förslöt när luften gått ur påsen. Hade kollat lite temperaturtabeller och fastnade för 65 grader som skulle ge ett mediumresultat. När jag gör något liknande nästa gång blir det 60 grader istället för resultatet blev nog mera well-done än medium. Nåväl, köttet fick gå i cirkulatorn i ca 28 timmar och sedan kylde jag ned det snabbt eftersom jag inte skulle servera det just då det var färdigt.
Tog fram påsen med kött och härlig köttsaft från kylen och gjorde en god gräddsås på skyn och serverade köttet lätt uppvärmt med såsen, kokt potatis, sallad och citronpicklade skivor av polkabetor som jag glömde servera till skreiryggen kvällen innan. Hade också rester av ärtor som blev en legym med en klick majonnäs och lite salt. Jag serverade också en stekt korvsnutt som smakprov från mitt korvhantverk tidigare i veckan.