Älgbiff Côtes-du-Rhône!

 

Tänkte förstås Boeuf bourguignon men jag hade inte alla ingredienser till hands och ville inte åka och handla denna gråa trista höstdag, utan höll mig hemma i stugvärmen hela dagen. Hade älgkött som tinat över natten som jag skar i bitar och stekte med tillbehör enligt recept för den burgundiska grytan. Men eftersom jag inte hade något vin från Bourgogne till hands fick det bli Côtes-du-Rhône i stället. Jag hade inte heller champinjoner och steklök utan ersatte det med Karl Johansvamp och inlagda syltlökar. Måste säga att det blev ett gott resultat i alla fall, så gott att kära hustrun tog upp den sista såsen på tallriken med pekfingret, det är ett gott betyg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.