Ikväll blev det en riktig långkörare, pingvinklubba*) som jag först rimmat några dygn i 7 procentig rimlag där jag använt nitritsalt. Nästa steg blev att confitera, dvs koka i neutral rapsolja (ska egentligen vara ankfett men det funkar bra med olja också), några pepparkorn och lagerblad. Packa det som ska confiteras i en trång form och se till att oljan täcker. Jag körde sedan under lock eller folie i 100 graders ugn i 12-14 timmar. Tur att det sköter sig självt! Ställde sedan köttet att kallna i oljan, eftersom jag inte skulle ha köttet just då.
När jag skulle använda ett par av de confiterade pingvinklubborna värmde jag dem i en stekpanna och glaserade med en plommonchutney och serverade med lättstuvad grönkål och morotsstänger som fått steka i pannan bredvid köttet.
*) Pingvinklubba kan du beställa från Carlströms i Västerås och du kan läsa mera om styckningsdetaljen här.