Skar benfria kycklinglår i bitar och marinerade i en salt, söt och syrlig marinad som jag redan hade i kylen. Den var av olja, soja, worcestershiresås, balsamvinäger och honung. Hade tidigare använt den till glacing av grillat kött men också till hamburgare som fått en sked av glacen som drapering mot slutet av stekningen.
Rev en zucchini på den grova sidan på rivjärnet, rörde ned salt och lät stå och dra ur vätska i ca 20 minuter. Stekte lite finhackad lök och mangold. Kryddade med salt, peppar och riven muskot och lät svalna. Pressade ur så mycket vätska jag kunde av den rivna zucchinin i ett durkslag och blandade sedan rivet med två ägg, den stekta löken och mangolden samt några skedar vetemjöl, så mycket som behövdes för att smeten skulle bli lagom klickbar. Smakade av med (salt) och nymalen vitpeppar. Lät stå och svälla en liten stund innan jag klickade ut och stekte som plättar i smörolja. Stekte samtidigt de marinerade kycklingbitarna och serverade sedan både kyckling och plättar på sallad med några tomatskivor till.