Fläskrullader med kokt potatis, morötter och gräddsås

fullsizeoutput_1b23

Skulle kunna vara söndagsmiddag men det blev faktiskt måndag lunch. Hade köpt tunna skivor av skinka/bog av gris. Bultade ut mellan plastfolie, saltade och pepprade med svartpeppar från kvarn och lade en äppelklyfta och några skivor syltad ingefära på varje bit. Rullade ihop och fäste med tandpetare. Vände i vetemjöl och brynte i smörolja i panna på spisen. Tillsatte finhackad lök och morot, lagerblad och svartpepparkorn och hällde sedan på vatten så det knappt täckte rulladerna. Smakade av skyn med salt och en skvätt röd balsamvinäger och lät sjuda utan lock i ca 40 minuter. Vände under tiden rulladerna så de blev lika genomstekta runtom. Tog upp rulladerna och silade av kokskyn. Gjorde en bottenredning och spädde med skyn och grädde till angenäm konsistens, smakade av med lite gelé och färgade med colorit eftersom det blev en läskig färg när man haft i gelén. Lät sjuda en stund och lade sedan ned rulladerna i såsen sen jag befriat dem från tandpetarna.

Serverade rulladerna med såsen, den kokta potatisen och morötterna, sallad, gelé och inlagd smörgåsgurka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.