Ugnsstekta tunna spjäll med coleslaw

IMG_1700

Återkommer till en gammal favorit som jag aldrig tröttnar på, fingerkäk när det är som bäst. Idag blev det en riktigt långsam variant. Lade hela spjället på folie i långpanna, saltade runtom och lade folie över. Körde i 110 graders ugn  omkring tre timmar. Tog ut och lät svalna. Det här kan man göra någon kväll och sedan förvara det förkokta spjället kylt. När det var dags att fixa maten till kvällen blandade jag samman en glaze av Kikkoman soja, worcestershiresås, lite Sambal Oelek efter behag och flytande honung. Hällde såsen i en ugnsform, skar revbensspjället ben för ben och vände ned i ugnsformen och körde på 230 graders varmluft tills de fått färg ordentligt. Öste ett par gånger under stektiden.

Blandade en coleslaw av strimlad vitkål, creme fraiche, majonnäs och sweet chilisås som jag serverade till de fantastiskt möra och saftiga revbenen där köttet lossade sådär lätt från benen. En kall öl var inte heller fel att komplettera med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.