Jag skojar inte, det här är en riktig favorit som jag skulle kunna äta en gång i veckan. Riktigt kladdigt fingerkäk, man blir flottig i ansiktet ända upp till öronen när man äter:-)
För att få revbenen precis så härligt möra så köttet lossar lätt från benen brukar jag lägga hela reven på folie, salta och peppra och vika över folien och köra i 130-140 graders ugn ett par timmar. Efter den behandlingen är de färdiga att bara griljera på hög värme i ugnen eller på grillen. Jag skär benen ett och ett först och smetar på en söt och god glaze. Brukar utgå från ett par skedar apelsinmarmelad som får koka ihop med Kikkoman soja och lite worcestershiresås. Skedar så över glazen över benen runt om och kör i het ugn tills allt får färg.
Ikväll serverade jag revbenen med en sallad gjord på ett par skedar majonnäs, picklad rödlök, kall kokt potatis och vattenmelon i bitar. Blev riktigt fräscht!