Ljummen fiskpaté med kokt potatis, romsås och mangosalsa

img_2192

Hade färsk vit fisk, kolja- eller torskfilé, som jag putsade till och tog tillvara putset, dvs mindre bitar och de tunnaste stjärtbitarna. Kryddade putset med salt, citronpeppar och och nypa socker. Mixade sedan med ett ägg, grädde och lite hackad dill till en slät smet. Bredde ut smeten i smord form och gräddade under folie i vattenbad i 160 graders ugn en dryg timma.

Gjorde en sås på creme fraiche, majonnäs, sweet chilisås och en liten burk stenbitsrom, lät stå och dra i kylskåpet en stund innan serveringen. Skar en salsa av en mogen mango, inlagd ingefära och en nypa finskuren gräslök. Serverade så den uppskurna patén på blad av babyspenat med kokt potatis, romsåsen och mangosalsan.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.