Helstekt rödspätta med rödbeta, kapris och pepparrot samt brynt smör

fullsizeoutput_1d8f

Hittade fina färska rödspättor i fiskdisken idag, köpte två stycken som vägde runt kilot tillsammans. Klippte bort huvud och fenor, sköljde ordentligt och tog bort kvarvarande inälvor. Torkade av kryddade med salt och nymalen vitpeppar. Slog på ugnen på 90 grader och ställde in två tallrikar där. Vände fisken i rågmjöl och stekte sedan en fisk i taget på medelvärme i smör och olja i ca 2 minuter på varje sida och lade sedan över på respektive tallrik i ugnen där de fick gå färdigt. Under tiden hackade jag rödbetor och fräste tillsammans med kapris i pannan jag stekte fisken i. Öste rödbets- och kaprisröran över fisken och serverade med kokt potatis, riven pepparrot och brynt smör (lite för mycket brynt den här gången).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.