Stekt laxöring, potatispuré och gräddkofta gulbetor och fänkål

img_2202

Fisk idag igen, en bit laxöring som jag tog fram från frysen och tinade under dagen. Skar i portionsbitar, saltade och stekte med skinnsidan nedåt först och vände sedan så de fick gå färdiga till knappt genomstekta.

Skalade och skivade gulbeta och en bit fänkål, hackade en vitlöksklyfta och fräste lätt i smörolja på medelvärme i stekpanna på spisen. Kryddade med salt och nymalen svartpeppar och hällde på någon dl grädde och vred ned värmen något och lät sjuda lätt tills gulbetsskivorna mjuknat något. Smakade av med en droppe vinäger, sist rörde jag ned strimlade sockerärtor.

Serverade den stekta laxöringsbiten med potatismos och de gräddkokta grönsakerna med lite skuren gräslök på toppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.