Jag har säkert berättat om någon liknande rätt tidigare, men här är i alla fall en kombo som jag tyckte blev riktigt bra.
Hade en bit lax med skinn som låg i frysen, tog fram den och tinade. Putsade till biten och skar den i portionsbitar ned till skinnet men lät den sitta ihop på skinnsidan. Lättare att hantera hela biten då. Saltade och vred ett par varv med vitpepparkvarnen och lät den ligga en stund i rumstemperatur tills det var dags att steka. Stekte hela biten på köttsidan först i panna på spisen med smörolja och rätt het panna. Vände sedan hela biten och stekte en stund på skinnsidan innan jag lyfte över i en ugnsform och bakade färdigt i 150 graders ugn tills innetemperaturen kom upp i ca 53-54 grader. Lät fisken vila en stund i formen och lyfte sedan över bitarna, utan skinn, på tallrikar.
Såsen gjorde jag på det enkla viset medan potatisen kokade. Tog en hönsbuljongtärning och lite vatten i en kastrull, sjöd sedan ned till vätskan reducerat till botten nästan. Spädde med grädde, crème fraîche och kryddade med lite milt paprikapulver och gurkmeja. Hade sist ned lite skuren gräslök.
Serverade den stekta fisken med såsen, nykokt potatis med dill, rårivna morötter och ett par tomatklyftor.