Återigen stekta filéer av prima Mälargös. Den här gången dubbelpanerade jag dem i mjöl – ägg – och panko. Men först kryddade jag förstås med salt och nymalen vit- och svartpeppar.
För att snitsa till det lite gjorde jag som storfräsarna, tog vara på rötterna från den egenodlade purjolöken som tillbehör genom att först göra den ren från all jord och smuts och torkat den torr med hushållspapper. Sedan doppade jag rötterna i en frityrsmet av majsmjöl, ägg från paneringen, vatten och salt innan den fick fritera i olja i en liten stekpanna precis innan serveringen.
Ragun gjorde jag av bitar av fänkål och purjolök som fick fräsa lätt i smörolja i en kastrull. Kryddade med salt och nymalen vitpeppar och pudrade över lite mjöl, spädde med gräddmjölk (dvs en skvätt vardera av grädde och mjölk) och skar bitar av redan kokt potatis som jag hade kvar sedan lunchen.
Serverade ragun på varma tallrikar med den nystekta gösfilén och de friterade purjorötterna och lite fänkålsdill på toppen!