Del 2 av helgens fröjder av ett paket benfria kycklingbröst. När jag öppnade kycklingpaketet använda jag två bröst direkt och de andra skar jag i fingerstora strimlor och marinerade i soja, sesamolja, Sambal Oelek och lite sesamfrön. Lät de stå i marinaden i kylen tills det var dags att göra iordning.
Tog ur kycklingköttet ur marinaden och lät den rinna av, wokade den i olja till nästan färdig, hällde över i en skål och fortsatte wokande av grönsakerna som i det här fallet bestod av rödlök skuren i tunna klyftor, paprika i strimlor och morot i slantar. Hällde över marinaden som var kvar och de vattensköljda sjögräsnudlarna*) och kycklingköttet och blandade runt ordentligt så allt blev riktigt varmt.
*) Sjögräsnudlar är en relativt ny produkt vad jag förstår. Ligger inlagd i en vätska i plastpåsen man köper den i och kan ätas utan tillredning i sallader eller soppor samt wokas som jag gjorde efter det att den spolats i kallt vatten först.