Pankopanerad kycklinglår på sallad av grön sparris, gurka, tomat, purjolök och strimlat stekt ägg.

IMG_1860

Vårmat på gång! Hade benfria kycklinglår som jag bankade ut med en kastrull under plastfolie på skärbrädan. Kryddade med salt och vitpeppar, doppade i uppvispat ägg, vände i panko (japanskt ströbröd) och stekte i smörolja i medelvarm panna. Lade kycklingen åt sidan när den var genomstekt, vispade i ytterligare ett ägg i resten av ägget jag panerat kycklingen i. Saltade och pepprade och stekte en tunn äggpannkaka som jag vek ihop ett par varv och lade att svalna på skärbrädan.

Varvade gröna sparrisbitar med gurka, purjolök och tomat (man tar ju vad som finns till hands), strimlade äggpannkakan och skar kycklingen i bitar och lade på tallriken, toppade med en kall sås gjord på majonnäs, crème fraîche och sweet chilisås efter behag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.