Plattade till de benfria kycklinglåren ordentligt – på kycklingskärbrädan med plast över och sedan bankade jag på med kastrullen. Platt som en pannkaka! Kryddade med salt och peppar, vände i mjöl och stekte på medelvärme tills de gått färdigt. Höll sedan på värme i ugnen.
Fräste en hackad gul lök lätt i pannan som jag stekt kycklingen i. Tillsatte en msk mortlade rosépepparkorn, lite grönsaksbuljong (ekologiskt pulver), grädde och en sked crème fraîche och lät sjuda en stund. Smakade av med hackade soltorkade tomater i olja och vred ett par varv med svartpepparkvarnen över.
Serverade de stekta kycklinglåren med såsen och en stomp av potatis som jag kompletterade med rårivna morötter när smaksättningen (smör, mjölk, salt och vitpeppar) av stompen var klar. Hade också några vaxbönor till som fått fräsa på svag värme i smör med en gnutta salt i.