”En blandning av kött och kallt”

img_2212

Passade ju inte med en blandning av sött och salt, som Lasse Berghagen skrivit i sin fina Stockholmslåt, utan det fick bli ett litet nödrim för att stämma lite överens med verkligheten.

En liten fredagsbuffé eller tapas om man så vill, där både en precis mogen avokado (”direktimporterad” av våra goda vänner Gerd och Stig-Åke från den egna trädgården i Spanien) med löjrom, crème fraîche och finskuren gräslök som får stå för det kalla. Köttet representerades av färsbullar jag gjort av kycklingfärs. På bordet hade jag också en minilaxpudding gjord av rester av varmrökt lax samt lite förvällda sockerärtor och ugnsbakade skivor av zucchini. Serverade dessutom sweetchilisås att doppa såväl sockerärtor som färsbullar i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.