Hjortrullader med sås, potatis, morötter och snabbsaltad gurka

IMG_1397

Mycket rullader nu, hade ytterlår från kronhjort som jag skar tunt och bankade ut på en skärbräda. Saltade och pepprade med nymalen svartpeppar, bredde grov senap på och lade en bit snabbsaltad gurka och en ostbit på varje skiva. Rullade ihop och fäste med tandpetare. Saltade och pepprade rulladerna runtom och vände i vetemjöl och brynte i smörolja i stekpanna några stycken åt gången. Lade över i en ugnsform efterhand, slog på vatten så det nästan täckte och körde i 175 graders ugn tills rulladerna kändes möra (tog drygt 1,5 timmar men beror helt och hållet på vilket kött man har, känn efter med en provsticka då och då). Så här långt var rulladerna förberedda sedan någon dag tillbaka. När det var middagsdags var det bara att värma i ugnen medan jag kokade potatisen och de fina färska morötterna som jag hade delat på längden.

Serverade rulladerna med skysåsen från ugnsformen med nykokt potatis och morötter. Också lite snabbsaltad Västeråsgurka förstås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.