Kalvlever Anglais på mitt vis

IMG_1479

Återigen en råvara från skogen, lever från en nyskjuten kronhjortskalv som legat i mjölk ett par dygn i kylen. Tog upp och torkade av och befriade från hinnor runtom. Skar några skivor som jag torkade av, kryddade med salt och nymalen vitpeppar och vände i mjöl där den fick ligga en stund och torka till.

Kokade potatis och bitar av morötter, stekte levern i smörolja ett par minuter på varje sida och lade över i ugnsform och ställde i ugnen på varmhållning. Stekte tärnat rökt fläsk med rödlök i tunna klyftor, tillsatte ett par skedar kapris och slog en skvätt av potatis- och morotsvattnet i pannan och sjöd till en skysås.

Serverade den stekta levern med den kokta potatisen och morötterna, skedade skysåsen med lök-, fläsk- och kapris över och med ett par tomatklyftor också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.