Korvgryta med råkorv

IMG_1412

Idag säljs det mycket råa korvar av olika kvalitet och smak, främst avsedda för att grilla eller steka. Jag försökte mig på att lägga korvarna i en kastrull med tärnad potatis, strimmad vitkål och en gul lök i klyftor. Fräste först potatis, lök och vitkål lätt i lite olja, kryddade med salt och nymalen svartpeppar och en pytteliten klick Sambal Oelek, hällde över vatten så det precis täckte fräset och lade sedan ned de råa korvarna, i det här fallet var det korv från Tailor & Jones i Stockholm och en variant signerat Bengt Frithiofsson. Lät anrättningen sjuda lätt under lock i ca 20 minuter, inte för häftigt då spricker korven. Vände korvarna några gånger i kastrullen så det skulle bli jämt kokta.

Serverade korvgrytan med kokskyn, hackad persilja och ett par tomatklyftor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.