Tycker att bra korv i alla former är busgott, måste vara min germanska ådra, tröttnar aldrig på god korv.
Den här gången blev det helt vanligt falukorv, av god kvalitét förstås, som fick sällskap av senapssås och stekta – redan kokta -färskpotatisar, bitar av färsk vitkål och strimlor av rökt fläsk som jag fräste i smörolja och kryddade med en nypa socker, salt och peppar.
Skar falukorven i tjocka skivor som jag sedan delade i halvor. Kokade i lite saltat vatten, lagerblad och ett par pepparkorn. Hällde av kokvätskan i en skål och lade korvbitarna på en tallrik. Gjorde en bottenredning med smörolja och en msk vetemjöl, rörde runt och tillsatte kokvätskan från korven, en msk vanlig svensk senap och en liten skvätt grädde och smakade av med salt och peppar. Lade tillbaka korven i såsen och serverade med den lyxiga stekpotatisen och ett par tomater och rejält med skuren persilja.