Sprödstekt torsfilé på citronpotatismos.

IMG_1186

Jag delade en stor och fin torskfilé i fyra portionsbitar, saltade runtom och lät dem stå någon timma i kylen. Tog fram och dubbelpanerade, dvs vände först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko (det asiatiska ströbrödet med lite större brödsmulor än vanligt ströbröd). Stekte sedan i smörolja på medelvärme tills filébitarna fick fin färg på båda sidor och blev färdigstekta.
Gjorde ett vanligt potatismos som jag, förutom salt, nymalen vitpeppar, Bregott och en skvätt grädde, smaksatte med rivet skal av en citron och några droppar pressad citron.
Serverade de sprödstekta torskfiébitarna på moset, lite sallad och några tunna flarn av röd och lila morot och ugnsstekta strips av kålrot (ugnsbakade med rapsolja och flingsalt i 230 graders varmluft tills de fått färg och blivit genomstekta).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.