Jag delade en stor och fin torskfilé i fyra portionsbitar, saltade runtom och lät dem stå någon timma i kylen. Tog fram och dubbelpanerade, dvs vände först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko (det asiatiska ströbrödet med lite större brödsmulor än vanligt ströbröd). Stekte sedan i smörolja på medelvärme tills filébitarna fick fin färg på båda sidor och blev färdigstekta.
Gjorde ett vanligt potatismos som jag, förutom salt, nymalen vitpeppar, Bregott och en skvätt grädde, smaksatte med rivet skal av en citron och några droppar pressad citron.
Serverade de sprödstekta torskfiébitarna på moset, lite sallad och några tunna flarn av röd och lila morot och ugnsstekta strips av kålrot (ugnsbakade med rapsolja och flingsalt i 230 graders varmluft tills de fått färg och blivit genomstekta).
Råvaror
Kategorier
- Ägg
- Desserter
- Fågel
- Anka
- Ankbröst
- Confiterade anklår
- Hel kyckling
- Kycklingben
- Kycklingbröst
- Kycklingfärs
- Kycklingklubbor
- Kycklingkorv
- Kycklinglår med ben
- Kycklinglårfilé
- Kycklinglever
- Kycklingvingar
- Pärlhöna
- Rester av grillade kycklingdelar
- Rester av kycklingbröst
- Rester av kycklingburgare
- Rester av stekt kycklinglårfilé
- Urbenade kycklinglår med skinn
- Vaktel
- Fisk och skaldjur
- Abborre
- Ansjovis
- Bläckfisk
- Blåmusslor
- Böckling
- Forell
- Gösfilé
- Gravad lax
- Hälleflundra
- Havskatt
- Havskräftor
- Hummer
- Inkokt lax
- Inlagd sill
- Jätteräkor/Gambas
- Kallrökt lax
- Kattfisk
- Kippers
- Koljafilé
- Krabba
- Kräftor
- Kräftstjärtar i lag
- Kummelfilé
- Kungskrabba
- Lax
- Laxöringsfilé
- Lenrimmad lax
- Löjrom
- Lutfisk
- Makrill
- Matjessill
- Piggvarsfilé
- Pilgrimsmusslor
- Puts av vit fiskfilé
- Räkor i lag
- Räkor med skal
- Rester av fiskpaté
- Rester av inkokta laxfiskar
- Rester av inlagd sill
- Rester av tillagad vit fisk
- Röd rom/sikrom
- Röding
- Rödspätta
- Rökt makrill
- Rökt sik
- Salmalax
- Saltsillfiléer
- Scampi (MSC-märkt)
- Sejfilé
- Siklöja
- Sjötunga
- Skaldjurstallrik
- Skrei, kotlett
- Skreifilé
- Skreirygg
- Slätvarsfile’
- Spättafilé
- Strömmingsflundror
- Svärdfisk
- Tonfisk
- Tonfisk på burk
- Torskfilé
- Torskrygg
- Uerfilé
- Varmrökt lax
- Gott och blandat
- Griskött
- Bacon
- Bogblad
- Färskt sidfläsk
- Fläskfärs
- Fläskfilé
- Fläskkarré
- Fläskkotlett med ben
- Fläsklägg med ben, färsk
- Fläsklägg utan svål
- Fläskytterfilé eller benfri kotlett
- Flatrökt skinka
- Griskind
- Kamben
- Kassler
- Kokt rimmad skinka
- Kotlettrad
- Picnicbog
- Pingvinklubba
- Presa Cerdo Iberico
- Rester av fläskfärsbiffar
- Rester av fläskfilé
- Rester av grillade ribs
- Rester av julskinka
- Rester av kokt bogblad
- Rester av kokt rimmad fläsklägg
- Rester av picnicbog
- Rester av skinkstek
- Rester av stekt fläskkarré
- Revbensspjäll
- Rimmad fläsklägg
- Rimmad skinka
- Rimmat bogfläsk
- Rimmat stekfläsk
- Rökt fläskfilé
- Rökt sidfläskt (bacon)
- Secreto/Pluma
- Serranoskinka eller parmaskinka
- Sidfläsk
- Skinkstek
- Skivor av skinka innanlår karré eller bog
- Spädgris
- Tunna revben
- Grönsaker
- Korv och chark
- Lamm
- Nötkött
- Benfri oxbringa
- Biff
- Blandfärs
- Bog
- Bresaola
- Clubstek
- Entrecote
- Flankstek
- Flappstek
- Fransyska
- Grytbitar
- högrev av fjällko
- Högrev/märgpipa
- Innanlår
- Kalvbringa
- Kalventrecote
- Kalvfärs
- Kalvfilé
- Kalvinnanlår
- Kalvinnanlår i skivor
- Kalvlever
- Kalvstek
- Kalvsylta
- Köttbullar från frysen
- Lövbiff
- Nötfärs
- Nötfärs av högrev
- Oxbringa med ben
- Oxfilé
- Oxkind
- Oxsvans
- Rester av biff
- Rester av bräserad oxsvans
- Rester av chili/köttgryta
- Rester av färsbiffar
- Rester av kalvstek
- Rester av köttbullar
- Rester av köttfärsröra eller sås
- Rester av ox-/viltrullader
- Rester av stekt eller kokt kött
- Rimmad högrev
- Rimmad oxbringa
- Rimmad oxtunga
- Stek av innanlår eller rostbiff
- T-benstek
- Utskuren biff
- ytterlår
- Övrigt
- Potatis och rotfrukter
- Rester av ugnsstekt porchetta
- Vegetariskt
- Aubergine
- Blandade bönor
- Gnocchi
- Kantareller
- Karljohansvamp
- Korngryn
- Mezze Luna
- Pannkakor
- Papardelle med stuvad mangold
- Pasta med ädelostsås
- Ravioli med Chevre och Karl Johansvamp
- Rödbetor
- Spagetti med spenatsås
- Spenatlasagne
- svart trumpetsvamp
- Trattkantareller
- Vårrullewraps
- Vegetarisk moussaka
- Vegetarisk planka a´la Europa
- Vegocarpaccio med rödbetor
- Viltkött
- Älgbiff
- Älgfärs
- Älgfilé
- Älgytterlår eller grytbitar
- Benfri kotlett av vildsvin
- Benfri kotlettrad av vildsvin
- Bog av vildsvin
- Bog eller högrev av hjort eller älg
- Fransyska av hjort eller älg
- grytbitar av älg
- Grytbitar av kronhjort
- Grytbitar av vildsvin
- Hjortbiff
- Hjortentrecote
- Hjortfärs
- Hjortfilé
- Hjortkalvbiff
- Hjortrostbiff
- Högrev av älg eller hjort
- Innanlår av älg
- Lever av älg- eller hjortkalv
- Lövbiff av vilt
- Rådjursfärs
- Rester av viltkött
- Rökt kött av vilt
- Rostbiff av hjortkalv
- Rulle av älg
- Rulle av hjortkalv
- Ryggbiff av kronhjort
- Stek av innanlår eller rosbiff
- Vildsvinsbog
- Vildsvinsbringa
- Vildsvinsfärs
- Vildsvinsfilé
- Vildsvinskarré
- Vildsvinssadel
- Vildsvinsskinka
- Ytterlår av hjort
- ytterlår av vilt