Ostronsåsmarinerad lax med potatismos smaksatt med riven pepparrot

IMG_1231

 

Köpte en laxsida som jag skall ”dill- och olivoljemarinera” till påskafton. Putsade till den genom att skära bort stjärtbiten och en bit längst upp som jag skar skinnfria och saltade och pepprade lite på och ställde in i kylen. Nu till kvällen tog jag fram laxbitarna, skar i 3-4 cm kuber och vände ned i ostronsås (Oyster sause) i en ugnsform. Kokade ett par potatisar i bitar i saltat vatten. Rev ett par tre msk pepparrot och hyvlade ett par morötter och en gulbeta i tunna strimlor med ”skalare”.

Ställde in ugnsformen i 200 graders ugn och passade så laxbitarna blev lagom färdiga, kände med sticka lite då och då. Under tiden gjorde jag moset som jag spädde med en skvätt grädde, en klick Bregott, salt, den rivna pepparroten och lite hackad persilja.

Vände runt morots- och gulbetsstrimlorna i smörolja i stekpannan så det blev lite varma. Kryddade inget utan lät den naturliga sötman komma fram.

Serverade laxkuberna på grönsakerna med det goda moset bredvid.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.