Hade en bit inkokt lax i frysen som fick tina i kylskåpet. Jag hade sjudit laxen i ordentligt saltat vatten med dill och dillfrö så den knappt var genomkokt innan jag frös in i folie och plastpåse.
Lät laxen bli ljummen i 80 graders ugn medan jag kokade fin Amaldinepotatis. Lade mixad sallad på tallrikarna, toppade med hyvlade strimlor av lila morötter och lite vit balsamvinägersirap.
Gjorde en ”stingsås” av Colmans senapspulver utrört i lite vatten. Tillsatte sedan honung, crème fraîche och majonnäs samt finhackad slanggurka som fått dragit på skärbrädan med lite salt. Hackade sist lite färsk dill som jag rörde ner i stingsåsen. Gör inget om den här såsen får stå till sig någon timme i kylen innan den serveras.
Serverade den ljumma laxen på salladsbädden med den nykokta potatisen och stingsåsen.