Stekt gösfilé, pilgrimsmusslor, örtpotatis och rostad pumpacreme

IMG_1601

Piglördag, lite extra gott. Hade en butternutpumpa i kylen som var dags att göra något av. Skalade och kärnade ur, delade i bitar och rostade i 225 graders ugn i ca 30 minuter med lite olivolja. Lät pumpabitarna svalna något innan jag mixade dem med ett par msk av vardera olivolja och smör samt salt och nymalen vitpeppar. Höll sedan varmt i spritspåse.

Gjorde en gratäng av tunnskivad potatis, finhackad vitlöksklyfta, salt, nymalen svartpeppar och crème fraiche kryddad med örter. Körde i 200 graders ugn ca 1 timma. Halstrade pilgrimsmusslor i het panna med lite flingsalt, lade åt sidan och höll varmt. Stekte filébitar av gös i smörolja.

Serverade gösfiléerna på potatisgratängen med pilgrimsmusslorna och ett par klickar av den rostade pumpacremen vid sidan om. Dekorerade med finhackad gräslök från frysen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.