Att laga mat i ett enda kärl är inte så dumt (spar på disken), att därtill ta vara på flera rester i kylskåpet och skapa en god lunchrätt skänker en god tillfredsställelse för såväl miljön som plånboken. Den här gången hade jag ett par färdigstekta kycklinglår, en halv burk krossade tomater och ett par dl persiljesky som kom till användning.
Fräste 1 dl ris med en halv finhackad gul lök i smörolja, hällde över de krossade tomaterna och persiljeskyn, rörde om och lät sjuda under lock på svag värme. Det blev lite läskig färg av persiljeskyn och tomaterna så jag tillsatte 1 knapp msk gurkmeja så färgen gick åt det mera solgula hållet. Lät sjuda tills riset mjuknat och konsistensen var bra. Tillsatte sist skivor av kycklinglårfiléerna som fick bli ordentligt genomvarma i risotton.
Serverade risotton med lite salladsmix och ett par körsbärstomater.