Älggryta med broccoli och kokt potatis

älggryta

I kväll härskar köttets lustar, en god gryta på älg, smaksatt med provensalska kryddor, grädde och messmör.

Hade frysta grytbitar av älg som jag tinade upp i kylen sedan igår kväll. Brynte det putsade ätstora bitarna med hackad lök,vitlök och en morot i bitar. Kryddade med provensalska kryddor, krossad enbär och salt samt en rejäl sked messmör. Spädde med en skvätt vatten och grädde så det knappt täckte köttet. Smakade av med lite balsamvinäger och salt och ställde därefter den sjudande grytan i 125 graders ugn, lade folie över och glömde bort i ca 3 timmar. Det är himla smidigt att använda ugnen på svag värme istället för att sjuda på spisen.

Serverade den goda grytan med kokt potatis, broccoli och en sked gelé.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.