Ett pkt nötfärs i kylen är alltid ett säkert kort, kan varieras i det oändliga.
Blandade nötfärs med salt och svartpeppar från kvarn, ett ägg och lite ströbröd som först fått svälla i mjölk. Blandade om ordentligt och lät den sedan stå och vila lite. Skalade ett par potatisar som jag skar i lite större munsbitar och kokade i saltat vatten. När potatisen nästan var klar lade jag ner färsk bladspenat i koket och hällde sedan av kokvattnet när spenaten sjunkit ihop. Blandade ner inlagd strimlad paprika från burk och blandade om med potatisen och spenaten. Stekte färsbiffar i smör och olja och lät sedan eftersteka på lite lägre värme. Hällde på grädde i pannan och lite finhackad grönpeppar i lag. Smakade sist av gräddsåsen med lite salt och peppar och pyttelite konjak.
Serverade färsbiffarna med den varma potatissalladen och grönpepparsåsen.