Lasagne

Lasagne

I all sin enkelhet, en god lasagne som inte bara får katten Gustav att slicka sig om munnen.

Trots att lasagne numera får räknas som husmanskost är det en hel del meck att göra, jag menar att fixa två såser på spisen och därefter in i ugnen. Trots att det blir en hel del disk är det dock värt det!

Jag började med tomat- och köttfärssåsen som sedan fick stå och småsjuda medan jag fixade bechamelsåsen som jag kompletterade med lite förvälld spenat och kryddade med salt, vitpeppar från kvarn, lite riven muskotnöt samt några ostbitar som låg och skräpade i ostlådan i kylen.

Varvade sedan bechamel- och spenatsåsen, tomat- och köttfärssåsen med de färska lasagneplattorna. Hade skivor av en smakrik ost i ett mellanlager och överst innan jag sedan gräddade i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.

Serverade rätt upp och ner med lite persilja och ett par glas italienskt rödvin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.