En ny pryl i köket, en cirkulator för sous vide, dvs en behållare som man under väldigt kontrollerade former lagar vakumpackade råvaror på låg värme under lång tid. Kolla på nätet om sous vide om du är mera intresserad.
Jag testlagade potatis, palsternacka, morot och rödlök som jag vakumpackade med lite salt och rivet skal av en ekologisk citron. Efter det kryddade jag upp en lammrostbiff med en mortlar blandning av rosmarin, salt och svartpeppar. Sedan rev jag ett par vitlöksklyftor och smetade på köttet innan jag vackade och körde i cirkulatorn.
Innan jag serverade maten värmde jag påsen med potatis och rotfrukter i micron och gav rostbiffen lite färg i stekpannan. Tog upp köttet och lät vila på skärbrädan medan jag hällde i köttsaften från sous videpåsen och smakade av med balsamvinägersirap och olivolja.
Serverade potatis och rotfrukter med den uppskurna rostbiffen, skysåsen och en liten grön kvist.