Fläskfärsbullar på smörslungad spenat och pommes!

Fläskfärsbullar på smörslungad spenat

 

Det blev lite hittapåmat i kväll.  En slags mellanting mellan köttbullar och pannbiff men bara gjord på fläskfärs.

”Man tager vad man haver” är en devis som gäller rätt ofta för mig i köket. Nu hade jag ett pkt fläskfärs som bas för middagen i kväll.  Blandade färsen med ett ägg, ströbröd, grädde, salt och svartpeppar från kvarn och så lite chilisås. Blandade om ordentligt och lät sedan stå en stund för att ta till sig kryddor och att ströbrödet skulle svälla. Stekte sedan bullarna, lite större än vanliga köttbullar, i smör och olja, först på medelvärme så de fick färg och sedan på svag värme så de blev genomstekta.

Kokade färsk bladspenat i ett par msk vatten och lite salt, bara så mycket att sjunker ihop på botten av kastrullen. Sedan tryckte jag ut vattnet och hällde av det. Tillsatte en msk smör och värme medan jag slungade runt spenaten och vred ett par varv med svartpepparkvarnen över.

Lät en stor potatis, skuren i stavar, steka i rikligt med olja i en wookpanna tills den blev brun och genomstekt. Lyfte ur och lät rinna av på hushållspapper och saltade lite precis innan serveringen.

Serverade färsbullarna  på den smörslungade spenaten och pommes till. Hade också en liten skål med chilisås bredvid, gott att doppa pommes i!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.