Blev med en hel stor torsk idag. Filéade och kokade av benen och renset med kryddpeppar, lagerblad och salt med lök och morot i tärningar till en god fond. Fiskrenset fick inte koka med längre än tjugo minuter, annars blir det lätt beskt. Det blev en hel del skinn- och benfria bitar för frysen också.
Gjorde en saltlag på en halv liter vatten och och 2,5 cl salt som jag lade i två portionsbitar av torskryggen. Fisk ligga i lagen i kylen under ett par timmar. Gjorde en sås på bottenredning, fiskfonden, lite crème fraiche och peppar och smakade av med lite torr sherry. Kokade potatis i bitar i saltat vatten. Gjorde ett mos på potatisen, tillsatte äggula, lite smör, salt och peppar. Lät torskbitarna gå i smord form i ugnen medan den värmdes upp till 225 grader. Klickade mos runt fiskfiléerna och hällde såsen över fisken, tillsatte riven ost och gratinerade i ugnen.
Serverade gratängen upplagd på tallrikar med lite skivad tomat och grön paprika.