Fish and chips

Fish and chips

Ibland är det bara så att jag längtar efter lite junk food, Fick bli ”fish and chips” ikväll.

Hade tagit fram vit fiskfilé (vet inte om det var kolja eller torsk, hade inte skrivit på påsen). Saltade de upptinade portionsstora filébitarna och lät dem ligga i rumstemperatur någon halvtimma medan jag skar och friterade potatisen. För att slippa os i köket höll jag till på terrassen med friteringen, har en extraplatta att ta fram vid behov, bra att ha faktiskt. Friterade i kastrull med rapsolja tills potatisen blev gyllenbrun och krispig. Tog upp potatisen med hålslev på tallrik med hushållspapper, höll varmt i 80 graders ugn.

Dubbelpanerade fiskfiléerna, dvs vände först i vetemjöl, sen i uppvispat ägg och sist i ströbröd, jag hade Panko, det asiatiska ströbrödet för extra krispighet. Friterade sedan i samma olja som jag friterat potatisen i. Fisken går snabbt att fritera, vände filébitarna en gång i kastrullen eftersom undersidan får mera värme än ovansidan.

Serverade den friterade fisken och potatisen med remouladsås och några tomatklyftor och sen en god pale ale!

D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.