Stekt fiskfilé på grön sparris med hollandaisesås

IMG_0425

Försmak av vårprimörer, färsk grön sparris på menyn – härligt gott!

Tänkte att man kan frossa i primörer och därför blev det ingen potatis till den här middagen. Började med att göra en hollandaisesås, finns en mängd olika recept, jag valde ett enkelt med få ingredienser. Smälte smör i en kastrull och ställde att svalna lite. Vispade två äggulor, lite pressad citron, salt och vitpeppar i vattenbad tills den tjocknade, lät svalna lite innan jag tillsatte det smälta smöret, lite i sänder, under kraftig vispning. Skar bort den grova rotändan på sparrisen, sköljde och torkade av. Stekte på medelvärme i smörolja och saltade lite lätt. Höll sparrisen varm medan jag stekte bitar av fiskfiléerna som jag först saltat på.

Serverade de nystekta fiskfilébitarna på sparrisen och en rejäl klick hollandaisesås samt med lite finskuren endivesallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.