Fyllda kycklinglårfiléer, potatiskaka och tomatsås

Fylld kycklinglårfilé, potatiskaka och tomatsås

Ibland vill jag krångla till det lite, eller rättare sagt exprimentera lite. Den här gången var det både potatiskakan och kycklingen som fick lite specialbehandling.

Började med potatiskakan där jag varvade tunnt skivad potatis, salt och vitpeppar samt typ Västerbottenost och färsk bladspenat i en ugnssäker form. Rev lite muskotnöt på spenaten också. Avslutade med ett varv potatis och några ostskivor samt ett par klickar smör. Ställde i 150 graders ugn där den fick stå och gona till sig ett par timmar, vred därefter ner till varmhållning 80 grader.

Jag bankade ut kycklinglårfiléerna mellan plastfolie. Lade ut de utbankade filéerna, två och två intill varandra på plastfolie, sådan plastfolie som tål värme, kryddade med salt och vitpeppar från kvarn samt bredde på ett lager med röd currypasta. Rullade sedan ihop till ”korvar” och snodde ihop som ”smällkarameller” så det blev fasta och täta korvar. Stoppade sedan ner i sjudande vatten och lät de få ett uppkok igen. Därefter ställde jag kastrullen i ugnen tillsammans med potatiskakan där jag nu hade ca 80 grader. Efter en dryg halvtimme tog jag allt ur ugnen och lät vila en stund innan jag tog bort plasten om de kokta kycklingrulladerna.

Serverade kycklingen skuren i 2-3 cm tjocka skivor, potatiskakan och en god och smakrik tomatsås som jag gjort så här; Smälte lite socker i botten på en kastrull, tillsatte passerad tomat från burk, lite Kikkoman soja, en skvätt röd balsamvinäger och ett par varv med svartpepparkvarnen. Smakade av sältan och lät sjuda en stund så allt socker löst sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.