Ikväll blev det soppa som jag gjorde på ett kycklingskrov, ni vet det som blir kvar när man skurit bort låren, brösten och vingarna. Jag hade en rätt stor kyckling från Hagby Gård utanför Enköping.
Jag kokade kycklingskrovet tillsammans med en grovhackad gul lök och en morot skuren i tärningar. Fräste först kycklingbenen tillsammans med lök och morötter. Spädde med vatten så det täckte, skummade och tillsatte svartpepparkorn, lagerblad och lite salt. Lät sjuda i ca 1 timme. Plockade ur kycklingskrovet och lät svalna något. Silade upp buljongen och hällde tillbaka i kastrullen och lät sjuda tillsammans med tärningar av potatis. Potatisen fick bli mjuk och sedan mixade jag till en slät soppa. Medan potatisen kokade plockade jag av köttet från kycklingskrovet och kryddade med salt. Smakade av soppan med salt, vitpeppar och en skvätt vit balsamvinäger. Tillsatte sist det avplockade kycklingköttet.
Serverade soppan på varma tallrikar, droppade lite rapsolja och vred ett par varv med svartpepparkvarnen över och några ärtskott. Hade lite surdegsbröd och cheddarost som tillbehör.
2 Comments