Jag är med i ett jaktlag där vi jagar älg, kronhjort, rådjur och vildsvin. Jag har aldrig själv skjutit något vildsvin, bara bommat en gång. Däremot har jag bra jaktkompisar som nyligen försåg mig med ett vildsvin som gav ca 30 kg färdigstyckat kött. Så nu kommer det något vildsvinsrecept då och då här framöver.
Jag börjar med lite grytbitar som jag stekte i smörolja tillsammans med en gul lök i bitar, morotsbitar, några enbär och svartpepparkorn och salt. När kött och lök fått färg strödde jag över lite vetemjöl och rörde om. Tillsatte lite ketchup och curry och därefter ett par dl grädde. Kokade upp och spädde med lite buljong för rätt konsistens. Lät sedan grytan småsjuda i ca 1,5 timme. Smakade av med kryddor och lite syra.
Serverade den gräddiga grytan med kokt potatis, mangold och tomatklyftor samt ättiksgurka, ni vet en sån där med 1 del ättika, 2 delar socker och 2 delar vatten, den tredje delen vatten står gurkan själv för. Jag har oftast i lite hackad persilja och några varv med vitpepparkvarnen i gurklagen också! Dekorerade med lingon från frysen!