Biffstek med lök och rostad sötpotatis

_Df-Eyghpkpnj6OSOiFMYaAU2GZUTBSEiFG4RB_MQyg

Återigen en klassiker, biffstek med lök. Ikväll hade vi närproducerad hängmörad biff. Utksuren biff är ett lotteri, ibland helt fantastiskt mört, andra gånger lite mera segt. Det insprängda fettet i biffen är ofta avgörande för både smak och konsistens. Försök hitta bitar som är melerade med insprängt fett!

Eftersom köttbitarna var rejäla kände vi att behovet av tillbehör inte var särskilt stort. Rostade en sötpotatis i halvcentimetertjocka skivor i olivolja tillsammans med minitomater i halvor. Fick gå 170 grader varmluft i ugnen med lite flingsalt över.

Stekte röd och gul lök i smörolja med lite salt och svartpeppar, en liten nypa råsocker också. Lade löken på ett fat och stekte biffen efter kryddning med salt och svartpeppar från kvarn. Stektid efter tycke och smak. Mot slutet av stekningen åkte löken i pannan igen för att värmas och sedan läggas på biffen. Lät sedan biffen vila på ett fat innan jag serverade tillsammans med den rostade sötpotatisen och tomaterna toppat med rödlökssmöret som var kvar från strömmingen igår!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.