Nu börjar våra svenska grönsaker och rorfrukter att svämma över i butiksdiskarna. Det är bara att frossa och ladda alla vitaminförråd i kroppen. Premiär för nykokta röbetor den här säsongen.
Hade ett par hekto nötfärs i kylen som jag blandade upp med en äggula, lite grädde, salt och peppar från kvarn (hade både vit och svart). Rörde om ordentligt och tillsatte därefter ett par msk kapris och lite kaprisspad samt en msk vanlig svensk senap.
Gjorde två höga färsbiffar som jag stekte på medelvärme på båda sidorna som sedan fick gå färdigt i ugnen på 80 grader. Sköljde och kokade rödbetorna med lite av blasten kvar i saltat vatten. Kände med en provnål att betorna var lagom ätfärdiga, hällde av kokvattnet och spolade kallt vatten och gnuggade sedan av skalet med händerna. Skar rödbetorna i klyftor.
Serverade färsbiffen med de kokta rödbetorna med lite flingsalt över, skivor av getost, lite flytande honung och några skivor snabbsaltad gurka.