Har för mig att jag sett ett recept med en stor köttfärsbiff som kallades Björntass. Det här är i vart fall min variant som fick bli middag ikväll.
Hade ett knappt halvkilo nötfärs som jag blandade med ett ägg, en riven morot, ett par skedar skuren syltlök, en skvätt grädde, salt och vit- och svartpeppar från kvarn. Om jag inte haft en burk syltlök hemma hade jag tagit lite oliver istället eller möjligen kapris. Jag var ute efter en sursöt eller sursalt brytning. Jag hettade upp en liten teflonpanna med lite smörolja. Plattade ut färsen i hela pannan och lät fräsa på medelvärme, skakade lite då och då för att kolla så det inte fastnat i botten. Tog sedan en tallrik över pannan och vände om precis som man gör med en omelett. Lät sedan färsbiffen glida ner i pannan med den ostekta sidan nedåt. Sänkte värmen lite och lät den gå färdigt.
Gjorde en coleslawsallad med cremefraiche och en klick majonäs, lite svartpeppar från kvarn och en nypa salt. Vände sedan ned finskuren vitkål och ett likaledes finskuret äpple.
Serverade en bit av ”björntassen” med coleslawsalladen och en kokt potatis och sedan lite skuren gräslök överst.