Lite lätt lunch och när inga rester finns att laborera med.
Två frankfurterkorvar delade jag på mitten och stekte lätt. Mot slutet knäckte jag i fyra vaktelägg, går självfallet lika bra med vanliga ägg.
Hade gröna bönor, modell större, som jag delade i bitar och lät förvälla i saltat vatten. Därefter slog jag bort vattnet och hällde på lite grädde som bönorna fick småsjuda i en stund. Smakade av med salt och svartpeppar från kvarn.
Serverade korv, stuvade bönor och de stekta vakteläggen med några tomatskivor och lite avokado. Dessutom lite snabbsaltad gurka som jag saltade in igår, köper aldrig snabbsaltad gurka, jag har inte förstått vitsen med att bära hem saltat vatten för 100 – 150 kr/kg. Mitt enkla recept är 7-8 cl salt till knappt en liter vatten. En pytteliten skvätt vinäger eller ättika och en nypa socker. Rör om och skär ner gurka, slang- eller Västeråsgurka, skalad eller skrubbad, i bitar och ställ kallt ett par dygn i kylen. Vill man kan man smaksätta lagen med lite finskuren dill.