Korv stroganoff med ris

zY1Cyry_ceH_bl0AjvWNG5B3OjBj5nysJO7eKZSsd_I

Jag är barnsligt förtjust i korv måste jag erkänna. Idag blev det korv stroganoff på ett par närproducerade frukostkorvar (går givetvis lika bra att göra på falukorv) från Carlströms Chark här i Västerås.

Jag fräste korven i bitar tillsammans med en strimlad gul lök, tillsatte tomatpuré, lite torkad timjan och rörde om. Doftade över lite vetemjöl som jag rörde ner och därefter i med en skvätt kallt vatten, en halv burk creme fraiche och rörde om under uppkokning. Reglerade konsistensen med lite vatten. Sist smakade jag av stroganoffen med salt och vitpeppar från kvarn och en liten nypa socker.

Serverade med kokt jasminris med lite djupfrysta ärtor som jag tillsatte mot slutet av riskokningen medan det fanns lite vätska kvar i kastrullen. Några ärtskott och ett par minitomater fick bli dekoration och smakbrytning.

Lätt som en plätt och färdig på den tiden som riset tar att koka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.