Jag hade en bit sidfläsk och visste inte riktigt hur jag skulle tillaga den. Det fick bli improvisation.
Skar fläsket rent från svål och späck, därefter skar jag det i mindre bitar som fick åka ner i en ugnsform. Kryddade med salt och peppar och ställde i ugnen på 170 graders varmluft. Under tiden som fläsket stod i ugnen skalade jag en gul lök som jag sedan skar i bitar, en bit färsk ingefära i skivor och så tärnade jag ett oskalat egologiskt äpple. När fläsket fått lite färg och släppt vätska i formen spred jag ut löken, ingefäran och äppeltärningarna över fläsket och ställde tillbaka i ugnen. Höjde värmen till 200 grader. Skar ett par oskalade potatisar i halvcentimetertjocka skivor som jag lade överst i formen, saltade på potatisen och hällde på lite grädde. Sist blev det några klickar smör överst innan jag ställde tillbaka formen i ugnen där den fick gå tills potatisen var färdig.
Serverade med ruccolasallad och ett glas bubbelvatten.