Bild från Stäholms säteri:s hemsida
Har varit matinspitatör på ICA Maxi Erikslund idag på eftermiddagen. Butiken skall börja sälja lokalprucerat griskött från Stäholms Säteri utanför Köping. Inför lanseringen bjöds personalen på inspirationskväll med mat tillagad av olika styckningsdetaljer från sortimentet. Det var jag och ett gäng entusiastiska medarbetare på färskvaruavdelningen som stod för kockandet. Vi lagade:
- Långsamstekt fläskkarré, skysås med linser
- Pulled Pork (Fläskkarré i BBQ-sås)
- Dillkött av bogblad (recept hittar du här i bloggen under griskött)
- Sweet Chili fläsk
- Äppelfläsk
Det här är ju styckningsdetaljer som, tycker jag, närmar sig en renässans. Känner att gensvaret blev positivt i den övervägande unga skaran av hungriga butiksmedarbetare. Gäller förstås att övertyga kunderna sedan om att det finns annat än fläskfilé och skinka på en gris!
Återkommer så småningom med recept på det vi lagade.