Lyxade till det med god Salmalax ikväll, passar bra när man firar ”mitt i veckan”.
Marinerade den färska Salmalaxen i ostronsås, sesamolja, salt och saften av en halv citron. Fick ligga hela dagen och marinera i kylen. Tog fram laxen ur kylen någon halvtimme innan jag skulle baka av den i ugnen.
Blandade en kall sås av Philadelfiaost, gräddfil, riven pepparrot, salt och vitpeppar från kvarn.
Borstade potatisarna och pickade dem i skalet så den inte skulle spricka när man bakar dem i ugnen. Hade ingen bakpotatis utan ett par rejäla vanliga potatisar fick duga. Fick gå i 200 graders ugn i ca 1 timme. Vred sedan ner ugnen till 140 grader, delade Salmalaxen i 3 portionsbitar och bakade av dem i ugnen tills provstickan gick lätt igenom i den tjockaste delen av fisken.
Serverade laxen och den bakade potatisen på en salladsbädd med den lite pepparrotsstingiga såsen till. Hade en liten klick bregott i potatisen också, slinker ju lättare ner då!