Inte nog med att fiskarn Mats Eriksson på Gångholmen levererar en alldeles fantastisk fin gös, han och hustrun Josefin bjuder också på ett trevligt gösrecept här;
Skalade ett par potatisar och skar i cm-tjocka bitar. Pusade ett litet fänkålshuvud och skar i ätstora bitar och en gul lök i strimlor. Sist ett par vitlöksklyftor som jag pressade ihop med kniven och skar i mindre bitar. Fräste lätt i olivolja utan att det fick ta färg. Tillsatte en fiskbuljongtärning, ett par dl vitt torrt vin och ungefär lika mycket vatten. Smakade av med salt och lät sjuda i ca 15-20 minuter eller tills potatisen var knappt färdig. Tillsatte gösfilén skuren i 2 cm-bitar och en dl hackad persilja. Lät sjuda försiktigt under lock i några minuter lagom så att fiskbitarna blir färdiga.
Serverade den smakrika soppan med tillbehör som nästan var tacolika. Stekta brödkutonger, grovriven prästost, finriven parmesan, kapris, hackade gröna oliver och en skål med creme fraiche. Fredagsmys!