Färskare än så här kan det knappast bli. Fiskat på förmiddagen, filéat på eftermiddagen och stekt ikväll. Nu fick jag inte alla firrar själv utan bussiga kompisar bidrog med sin fångst också!
Tänkte att svamp passar bra till abborre, menade då stekta kantareller som jag vet passar alldeles utmärkt. Hade dock glömt att ta fram kantareller ur frysen. Hittade torkad svart trumpetsvamp i skafferiet som jag friskade upp i lite ljummet vatten. Kokade potatis i bitar, fräste den skurna trumpetsvampen lätt i lite smör, saltade och pepprade samt hällde över lite balsamicosirap mot slutet. Hällde av potatisen när den var färdig och stötte den med en visp. Tillsatte en klick bregott, salt och vitpeppar från kvarn och lite mjölk så jag fick en bra konsistens och sedan rörde jag ner svampen och en rejäl bit finskuren bladpersilja. Medan potatisen kokade hade jag preparerat abborrfiléerna med lite salt och peppar, fransk osötad senap och sedan vänt dem i grovt rågmjöl. Smörstekte dem till sist när stompen var klar så jag kunde servera dem ”a`la minute” tillsammans med potatisen och en citronklyfta. Smaskens!
2 Comments