Nu längtar jag till våren, idag blev det fryst sparris, i väntan på den färska primören! Till det en färsbiff gjord på kycklingfärs som jag blandade med ett ägg, salt, svartpeppar från kvarn, Sweet Chili Sauce samt ljusa och svarta sesamfrön. Blandade färsen ordentligt och formade till portionsstora ”bullar” som jag lindade bakon runt sidorna på.
Brynte biffarna i smörolja i stekpannan, flyttade över dem i ugnsform och ställde i 150 graders ugn (varmluft) för att gå färdigt. Skar en spetspaprika i fina tärningar och brynte i pannan där biffarna stekt. Slog över grädde och smakade av med salt och peppar och lät koka i några minuter så alla smakar från både biffar och paprika smaksatt såsen. Slog såsen i formen med biffarna i ugnen och sköljde ur pannan.
Fräste den tinade sparrisen i smörolja och saltade med flingsalt. Serverade färsbiffen med paprikasåsen, den stekta sparrisen och lite ruccolasallad.