Pocherad hälleflundra, spenat, brynt smör, pepparrot och kokt potatis

Fiskhandlarn menar att hälleflundra är havets Porsche, dock inte till storleken men kanske smaken och konsistensen – och priset. I vart fall köpte jag en bit idag som jag pocherade i saltat vatten med lite lök, selleri och kryddor. Lät smör smälta i en kastrull och småputtra en stund så det blev en något nötig doft och smak.

Sköljde och torkade babyspenat, vände ner lite majonnäs med spenaten och bottnade tallrikarna med det. Lade den pocherade hällflundran ovanpå spenaten, skedade det lätt brynta smöret ovanpå och strödde riven pepparrot över. Dekorerade med lite blandat sallad och strimlor av rödbeta och minitomater och serverade nykokt potatis till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *