Senapspanerat kycklingbröst med ristimbal och plommonchutney

Skar upp kycklingbrösten längs med men inte rakt igenom. Vek ut och kryddade på båda sidor med salt och nymalen svartpeppar. Smetade på fransk osötad senap och lade en skiva lufttorkad skinka på varje bröst och vek ihop. Vispade upp ett ägg med fransk senap. Vände sedan kycklingbrösten i mjöl, doppade i det uppvispade ägget och vände slutligen i panko (Asiatiskt ströbröd) innan jag stekte på medelvärme tills kycklingen fått fin färg runtom. Lade över i ugnsform och bakade dem färdiga i 140 graders ugn. Körde till 70 graders innertemperatur.

Serverade kycklingbrösten uppskurna i skivor med en ristimbal där jag hade tillsatt lite frysta gröna ärtor när riset var färdigt, värmde upp så ärtorna tinade och blev varma. En sked plommonchutney och ett par tomatklyftor fick det också bli på tallriken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *